15. zaključna prireditev 2019

Na priredtvi Bistroumi 2019, ki so se godili na deževno nedeljsko popoldne pod streho Cankarjevega doma v Ljubljani 19. maja 2019, je svoje naprave na odru Gallusove dvorane predstavilo 13 ekip, ki so sodelovale pri 15. verižnem eksperimentu.

Enakovredne nagrade strokovne komisije, ki so jo sestavljali kompetentni člani Dragan Mihailović, predsednik DMFA Slovenije, Orest Jarh, predstavnik Tehniškega muzeja Slovenije in neumorni podpornik projekta Verižni eksperiment, ter Gregor Udovč, mentor številnih verižnih ekip v preteklih 14 letih, so prejele naprave Reciklirani Urban (ki so jo zasnovali in zgradili učenci iz OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice), Vodni krog (ekipe iz OŠ Prežihovega Voranca z Jesenic) in naprava Pozor, gradbišče (delo ekipe učencev iz OŠ Loka Črnomelj). Nagrado občinstva je prejela naprava Astronomius, ki so si jo izmislili in udejanili učenci iz OŠ dr. Josipa Plemlja z Bleda. Posebno pohvalo strokovne komisije je prejela še naprava Rekreacija pod Stolom, ki so jo skupaj spravili vzgojiteljici in njuni otroci, pri gradnji pa so pomagali še starši in drugi prostovoljci iz Vrtca pri OŠ Žirovnica.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem sodelujočim, predvsem mentorjem, ki so nepogrešljivi člen našega verižnega eksperimenta, študentom, ki so pomagali pri prireditvi, ter Gregorju Tarmanu in Matjažu Jerali, ki sta z zadnjim členom letošnje verige poskrbela za glasbeno obarvani zaključek verižnega eksperimenta. Hvala vsem!